Будні на пасіці

Будні на пасіці

08 липня, 2019

Даа, це й рік по медозбору нас шокує. Липа від спеки вся висохла і з медозбором липи повний нуль. Соняшник хоч і цвіте, але приємного мало так як похолодало добряче. Бджоли начебто і працюють, але у вуликах рамки, як то кажуть, "торохтять". Дуже мало стало в сім’ях бджоли. Не зрозуміло куди поділась. Перед вуликами чисто. Може знову травлять і бджола просто не долітає додому, але на 1\3, а в деяких сім’ях і на половину бджоли стало менше в порівнянні з тим скільки було до липи.
 4 липня замітив, що в одній сім’і немає матки і почали працювати трутовки. Робив все по своєму напрацьованому методу. Бджіл струсив, рамки забрав. Поклав заставну дошку замість потолочин і підвісив у кліточці плідну матку. Забув, правда, димарем димнути пару раз в льоток, щоб бджоли набрали меду в зобики. Хоча цвіте сонях тому льотна бджола не дасть решті з голоду померти.
 6 липня, коли заглянув, "язиків" ще не було, а ось 7-го ввечері був уже ось такий "язичок".



Не став чекати пару днів поки бджоли з’їдять все канді, а просто здвинув верхню кришечку до краю канді.
 8-го липня в середині дня було уже два "язика і матка на них прцювала.  




Так, що як на мене метод працює. За 4 дні сім’я без проблем війшла в нормальний робочий стан. 


В день Іллі на дачі прилетів невеликий ройок. Хоча й кажуть рій на Іллю викинь його на ріллю, викидати не став, а посадив його у ящик з минулорічними медовими рамками, який стояв у гаражі і які на диво до цього часу не тронула міль.



Звернув увагу на придбану вощину яка залишилась не використаною. Пачки запечатані, а ось по висоті чомусь різні. Треба буде покласти на ваги і перевірити.







Немає коментарів:

Дописати коментар